Manuel Pelmuş, nume reprezentativ pe scena internaţională a dansului contemporan, se va afla, în perioada 31 martie – 17 aprilie, într-un turneu în Suedia, la invitaţia ICR Stockholm. Coregraful român va susţine, în premieră suedeză, spectacolul solo „preview” în două dintre cele mai importante centre de dans, Inkonst din Malmö şi Weld din Stockholm, şi va conduce, tot la Stockholm, un workshop adresat dansatorilor şi coregrafilor profesionişti.

De asemenea, Manuel Pelmuş va susţine o conferinţă despre practica sa la sediul centrului Weld şi va prezenta spectacolul „Romanian Dance History”, alături de Florin Flueraş si Brynjar Bandlien, la întâlnirea anuală a reţelei IETM (International Network for Contemporary Performing Arts), care în acest an se va desfăşura la Stockholm.

Manuel Pelmuş este unul dintre cele mai reprezentative nume româneşti pe scena internaţională a dansului contemporan. Producţiile sale, printre care menţionăm "Outcome", “Punct Fix”, “Still Lives”, “The Gate of the Kiss”, au fost prezentate pe scene de teatru, galerii şi festivaluri de renume precum Tanz Im August din Berlin, TanzQuartier din Viena, deSingel din Anvers şi Judson Church din New York. În anul 2000 Manuel Pelmuş a înfiinţat împreună cu Brynjar Bandlien compania de dans Bandlien/Pelmus cu sediul la Sandefjord în Norvegia. Spectacolul „preview” a fost desemnat drept „cea mai importantă producţie a stagiunii 2006-2007” de către criticul austriac Helmut Ploebst, în revista de specialitate Ballettanz International.

Potrivit ICR Stockholm, evenimentele se vor desfasura dupa urmatorul program:

31 martie ora 19.00, Clubul Inkonst, MalmöSpectacolul ”preview”, urmat de o discuţie între Manuel Pelmuş şi jurnalista Theresa Benér.

3 aprilie ora 18.00, Centrul Weld, Stockholm

”Discuţie în întuneric” – panel în cadrul festivalului ”Almost out of sight”, pe care centrul de dans contemporan Weld îl organizează în perioada 1-20 aprilie, un festival de dans conceptual cuprinzând coregrafii care se adresează altor simţuri decât văzul.

4-6 aprilie, Centrul Weld

”Choreography in the end times. Tools for approaching performing and choreography.” Workshop susţinut de Manuel Pelmuş.

7 aprilie ora 19.00, Centrul Weld

Spectacolul ”preview” în cadrul festivalului ”Almost out of sight”.

În continuarea spectacolului, Manuel Pelmuş va susţine conferinţa "What to perform? What to affirm?" (notes on performing absent histories from the Second World or Art in the End Times).

9 aprilie ora 20.00, Centrul Weld

Spectacolul ”preview” în cadrul Nopţii Culturale a oraşului Stockholm.

15-17 aprilie, IETM, Stockholm

Spectacolul “Romanian Dance History”. Participă: Stere Popescu, Florin Flueraş şi Brynjar Bandlien.

Turneul este organizat de ICR Stockholm în colaborare cu Weld, Inkonst, The Swedish Arts Grants Committee şi IETM.