Institutele culturale europene din Budapesta au inventat o zi-eveniment: EUNIC DAY. Europa pe scenă

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 29 martie 2011, 14:48 Actualitate | Cultură

Un numar de 16 institute culturale europene, membre ale reţelei EUNIC-Budapesta, organizează sâmbătă 2 aprilie o serie de evenimente artistice, sub umbrela înflorată a Festivalului de Primăvară ungar.

Prin evenimentul intitulat EUNIC DAY. Europa pe scena,“am dorit să ne asociem nu doar prestigiosului Festival de Primăvară ci să subliniem că Europa unită, acum sub preşedinţia Ungariei, există şi în spirit, prin deschiderea către public a splendidei diversităţi culturale pe care Europa o oferă”, a motivat proiectul Brînduşa Armanca, preşedinta EUNIC-Ungaria. Uniunea Europeană a Institutelor Culturale Europene-EUNIC s-a înfiinţat la Bruxelles în 2007 şi include 31 de membri din 26 de state.

Evenimentul EUNIC DAY va fi deschis la Budapesta de Horia Roman Patapievici, în calitatea sa de preşedinte al EUNIC-Europa, care se va întâlni cu membrii EUNIC-Ungaria. Programul cuprinde de la ora 10 o dezbatere cu tema Teatru sau Reality Show? Responsabilitatea teatrului şi a televiziunii în Era Internetului, urmată de Mask Games, happening şi pantomimă cu studenţii Academiei de Teatru din Copenhaga, spectacol oferit de Institutul Danez.

Forumul Austriac vine la 16.30 cu un concert de etno-jazz al formaţiei STELZHAMMA, cu Charly Schmid la saxofon, Gunter Wagner la acordeon, H.-G. Gutternigg la tuba şi Ewald Zach la baterie. Formaţia a susţinut peste 120 de concerte în Austria, Belgia, România, Germania, Slovacia, China etc.

Institutul Italian continuă seria de evenimente  la ora 18 cu DUO ALTERNO, Love Songs cu soprana Tiziana Scandaletti şi pianistul Riccardo Piacentini, un duo cu numeroase participări la festivaluri prestigioase din întreaga lume. Ricardo Piacentini a compus dealtfel  majoritatea “cântecelor de amor” din spectaocolul oferit publicului budapestan.

EUNIC DAY se va încheia cu LOCOMOTIVA JAZZ, o călătorie jazzistică cu începere de la ora 20, coordonată de Institutul Cultural Român care ţine de doi ani această marcă pe piaţa muzicală ungară. Opt muzicieni din şapte ţări vor participa la această formaţie neobişnuită, alcătuită din nume mari ale jazzului european: Christina von Bülow-saxofon (Danemarca), Eugen Gondi-tobe (România), Wojtek Groborz-pian (Polonia), Robert Ragan – double bass (Slovacia), Juhász Gábor - chitară (Estonia), Hans van Vliet-trombon (Olanda), Ferencz Schreck-trombon (Federaţia Ungară de Jazz) şi István Gyárfás-chitară (Ungaria), consultantul muzical al proiectului.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

184 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version