Peste 130 de lucrări de pictura, gravura şi desen semnate Theodor Aman vor fi expuse in perioada în perioada 24 martie - 29 mai la Muzeul National Cotroceni. Expozitia 'Theodor Aman, pictor şi gravor' este prilejuită de împlinirea a 180 de ani de la naşterea şi, respectiv, a 120 de ani de la moartea marelui artist român.

Pe langa lucrarile expuse, in expoziţie vor mai fi prezentate obiecte personale care i-au aparţinut artistului - sigiliu cu iscălitura pictorului, cutie cu pensule, paletă şi lauri oferită de elevii artistului cu dedicaţia acestora.

Vernisajul de joi, 24 martie va fi urmat de un concert susţinut de Viniciu Moroianu - pian, Simina Croitoru - vioară, Clementina Ristea - pian, Ştefan Popov - bariton, Simona Neagu - soprană, Adina Cocargeanu - pian.

Potrivit Agerpres, programul oferit de Muzeul Naţional Cotroceni cuprinde fragmente din repertoriul concertului dat în casa lui Theodor Aman la 28 februarie 1879, cu prilejul uneia dintre seratele muzicale pe care acesta le găzduia deseori (fiind un pasionat violoncelist şi organizator de concerte de înaltă ţinută în atelier), şi anume: Giuseppe Verdi - arie din opera 'Traviata', Wolfgang Amadeus Mozart, arii din operele 'Nunta lui Figaro' şi 'Don Giovanni', Henri Vieuxtemps - Fantezie capriciu pentru vioară, Johann Sebastian Bach - Preludiu şi Fuga în la minor, Frédéric Chopin - Studiu în do minor, Robert Schumann - 'Pasărea - profet' din 'Scene de pădure', op. 82.