Prădătorii de la Kremlin (1917-2009) de Hélène Blanc & Renata Lesnik in Colectia Cartier Istoric

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 17 martie 2011, 12:12 Actualitate | Cultură

Prădătorii de la Kremlin (1917-2009) de Hélène Blanc & Renata Lesnik
Foto: Editura Cartier
„Ce mai putem spera de la Rusia? Ce temeri ar trebui să mai avem în legătură cu ea? Pentru cei care încă-si mai fac iluzii, războiul împotriva Georgiei din vara anului 2008 a arătat în mod evident hotărârea neoimperialistă si apucăturile de prădători ale tandemului Medvedev-Putin. Odată cu ei, se pare că o nouă dinastie KGB a preluat frâiele puterii în Rusia. Iar fortele de represiune, aceste servicii provenite din fenomenul sovietic, mai puternice decât niciodată, în ciuda disparitiei blocului comunist, au în mână toate mecanismele noului imperiu. Hélène Blanc si Renata Lesnik aduc clarificări referitoare la geneza acestei domnii in volumul Prădătorii de la Kremlin (1917-2009). De la Ceka din anul 1917 la KGB-FSB ale lui Putin, ele dezvăluie cum anume serviciile secrete au servit interesele URSS si ale Rusiei, manipulând în tot acest timp Occidentul.

Dezvăluirile sunt numeroase si se referă atât la istorie, cât si la actualitate. De la existenta unui sulfuros raport Beria până la misterele agentilor secreti din sânul Bisericii Ortodoxe, de la Stalin la Eltin, de la Lenin la Medvedev, de la bolsevici la oligarhi, trecând prin operatiunile speciale desfăsurate împotriva Europei, surprizele se tin lant si ne pun în fata dedesubturilor unei Rusii pe care nimeni nu o poate dori vesnică...”

Volumul Prădătorii de la Kremlin (1917-2009) semnat de Hélène Blanc si Renata Lesnik a aparut recent la Editura Cartier, Colectia Cartier Istoric, in traducere din franceză de Ioan T. Bita.

Hélène BLANC este doctor în studii slave si limbi orientale, politolog si criminolog la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique). Renata LESNIK este politolog si membru al Consiliului stiinţific al Grupului de cercetare asupra delincvenţei financiare de pe lângă Universitatea Aix-Marceille. De circa treizeci de ani, tandemul Hélène Blanc – Renata Les­nik a publicat o serie de lucrări consacrate Rusiei, foarte apreciate pentru analiza lor lucidă si pertinentă a lumii slave: Ici Moscou, Hachette, 1982; L’Empire corrompu, Éditions Robert Laffont, 1990; Les Auteurs du printemps russe, Noir sur Blanc, 1991; Qui abattra Eltsine?, Éditions du Rocher, 1992; Saveurs de Russie, Le Griot, 1992; Hachette, 1998;Ma vie en rouge, Michel Lafon, 1995; L’Empire de toutes les mafias, Presses de la Cité, 1996; Le Dossier noir des mafias russes, Éditions Balzac – Le Griot, 1998; Le Mal russe. Du chaos à l’espoir, Éditions l’Archipel, 2000; KGB connexion: Le système Poutine, Hors Commerce, 2004; La Rebelle aux pieds nus, Hors Commerce, 2005; T comme Tchétchénie…, Ginkgo éditeur, 2005; Les prédateurs du Kremlin (1917–2009), Seuil, 2009.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

601 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri