Poeta Ileana Mălăncioiu invitata la Venetia

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 4 martie 2011, 18:26 Actualitate | Cultură

Din 1993, Bistrot de Venise (Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) a devenit unul din punctele de întâlnire a elitei artistice veneţiene, prin elegantul său ambient unde se dezbat teme de actualitate culturală şi socială.

Începând cu 2009, în luna martie a fiecărui an, locaţia găzduieşte întâlnirea cu un poet român, selectat şi promovat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Astfel, în anul 2009 publicul veneţian iubitor de poezie s-a întâlnit cu Nina Cassian iar în 2010 cu  Mircea Dinescu.

În acest an, invitata serii de 12 martie de la Bistrot de Venise este Ileana Mălăncioiu, una din cele mai importante voci poetice şi civice ale României. Special pentru întâlnirea de la Veneţia, poeme din opera Ilenei Mălăncioiu vor fi traduse, pentru prima data în limba italiană, de tânărul traducător Danilo De Salazar, colaborator al catedrei de limbă şi literatura română din cadrul Universităţii din Calabria, beneficiar al unei burse pentru traducători în formare a Institutului Cultural Român.

În ziua precedentă, pe 11 martie, începând cu ora 12.00, poeta se va întâlni la sediul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică cu studenţii care studiază limba şi literatura română la Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia. Au fost invitaţi să participe şi studenţii lectoratelor de română din Padova şi Udine.

Întâlnirea anuală de la Bistrot de Venise cu un poet român este sprijinită financiar de Institutul Cultural Român.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

163 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri