Alexandru China Birta e un pusti cu parul blond, ochii mari, expresivi, gesturi elegante si alura unui mic print. A ajuns sa le dea replica Rodicai Mandache si lui Florin Zamfirescu pe scena Odeonului dupa un “casting” mai putin obisnuit: Alex a fost remarcat de Marius Manole, in public, la unul dintre spectacolele sale, tocmai in perioada in care regizoarea Carmen Lidia Vidu se afla in cautarea unui “mic print”. Astazi, cea mai frumoasa poveste despre prietenie se spune pe scena Odeonului cu un actor de 11 ani aflat la debutul in teatru, proiectii multimedia, fond muzical si decor de poveste si multa candoare, emotie si sensibilitate à la Carmen Lidia Vidu.

Foto:

De ce sunt toate sansele sa va placa Micul Print:

  • Pentru ca e una dintre cele mai frumoase povesti scrise vreodata, pusa in scena intr-o forma care reuseste din plin sa fie inedita - performanta nu tocmai usor de realizat cu un text intors deja pe toate partile, in cei aproape 70 de ani de cand a vazut pentru prima data lumina tiparului (desene animate, piese de teatru, opera, filme, musical-uri).
  • Pentru cat de “mic” se poate simti un spectator matur in fata unui actor de 11 ani care tine pe umeri (aproape) un intreg spectacol de teatru.
  • Pentru ca ai toate sansele sa redescoperi macar pentru o ora (cat dureaza spectacolul), copilul din tine si cat de superficiali pot fi “oamenii mari”.
  • Pentru cata caldura emana Rodica Mandache (dintr-o videoproiectie) in rolul vulpii care il indeamna pe Micul Print sa o domesticeasca, daca isi doreste un prieten, si constata cu amaraciune ca oamenii nu mai au prieteni pentru ca sunt obisnuiti sa cumpere totul de-a gata de la negustori, iar negustorii nu vand prieteni.
  • Pentru cat de simplu si emotionant pana in cel mai mic detaliu poate fi tot ce atinge Carmen Lidia Vidu si transforma in teatru.

Micul Print (regia Carmen Lidia Vidu, scenografia Constantin Ciubotariu) ii are in distributie pe Alexandru China Birta, Florin Zamfirescu, Rodica Mandache, Gelu Nitu, Jeanine Stavarache, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Ioan Batinas, Mircea N. Cretu, Laurentiu Lazar, Pavel Bartos si Tudor Breazu.

Spectacolul s-a jucat in avanpremiera pe 24, 26 si 27 februarie, iar urmatoarele reprezentatii sunt programate pe 3 martie (premiera oficiala) si 6 martie, la sala Studio a Teatrului Odeon.