"O pagina pe zi pentru cultura aromana" este noua initiativa a Proiectului Avdhela ce urmareste implicarea comunitatii de aromani din Romania, dar si a tuturor celor interesati de pastrarea si valorificarea culturii aromane, intr-un demers de scoatere la lumina si publicare a operelor celor mai semnificative ale acestei culturi.

Proiect AvdhelaFoto: Hotnews

Biblioteca culturii aromane www.proiectavdhela.ro este prima biblioteca virtuala de unde se pot accesa si descarca gratuit peste 80 de carti si studii din domenii precum: etnologie, istorie, lingvistica, spiritualitate, literatura aromana. Efortul de digitalizare a acestor lucrari, care stau la baza oricaror cercetari despre aromani presupune transcrierea - pagina cu pagina - a operelor alese spre a fi urcate pe site.

Odata cu recenta aducere la zi a bibliotecii - urcarea pe site a unor noi materiale (autori precum: Matilda Caragiu Marioteanu, Tache Papahagi, Gheorghe Vrana, Ionel Zeana etc.) - invitam pe toti cei interesati sa se implice activ in acest demers. Scopul este ca fiecare voluntar sa introduca cate o pagina pe zi din urmatoarea opera de referinta pentru cultura aromana: "Poezii" a autorului Nusi Tulliu.

Fiecare zi, fiecare pagina, fiecare om, ajuta la cresterea bibliotecii noastre si ajuta la facilitarea liberului acces la informare si documentare asupra culturii aromanilor.