Imaginile a 55 de scriitori romani contemporani, fotografiati de Mircea Struteanu in decursul a zece luni, sunt expuse la Institutul Cultural Roman. Vernisajul expozitiei de fotografie "Scriitori romani. Chipuri si taine" va avea loc joi, 3 martie 2011, de la ora 18.30. Expozitia va fi prezentata de criticul literar Eugen Negrici, profesor la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti.

Cele 55 de portrete compun o poveste de atmosfera, scrisa „clic cu clic“:

„Portrete. Scriitori. Furt de suflete, alb-negru, cu aparatul de fotografiat. Sunt oameni iubiti de ceilalti pentru ce scriu, pentru cum scriu. Numele lor stau pe copertile cartilor si, uneori, suna la fel de familiar ca numele prietenilor. Numele acestea au chipuri, iar chipurile au taine. In drumul printre scriitori, am trecut dincolo de priviri si de gesturi, cautand punctul acela unic in care o expresie a fetei sau o pozitie a trupului dezvaluie literatura. O expozitie in care, dincolo de generatii si genuri literare, forta imaginii cauta forta cuvantului.“ autorul fotografiilor, Mircea Struteanu.

Mircea Struteanu (n. 1984) a realizat expozitiile de fotografie Lumea Larga (2009, www.lumealarga.ro) si Where are you Aral Sea? (2010). Proiectul Scriitori romani. Chipuri si taine este descris de artist drept un rezultat al intalnirii dintre propria pasiune pentru fotografie si inclinatia catre literatura a familiei sale.

Expozitia este deschisa in perioada 3–17 martie 2011.