Goethe-Institut Bucureşti va prezenta începând cu 1 martie timp de 10 luni filme de Wim Wenders la NCRR. La fiecare proiecţie va fi invitată o personalitate din lumea filmului românesc sau german (regizori, critici, etc.) să ofere o introducere şi să conducă o discuţie la finalul filmului.

În perioada martie-decembrie cinefilii sunt aşteptaţi în prima marţi a fiecărui luni să descopere capodoperele lui Wenders. Seria se va deschide pe 1 martie cu "Himmel über Berlin" (Cerul deasupra Berlinului, 1987), primul invitat fiind criticul Andrei Gorzo.

Berlin-ul răvăşit de război, plin de îngeri ocrotitori, care ascultă răbdători chinuitele gânduri ale muritorilor, încercând apoi să le aline durerea. Unul dintre îngeri, Damiel, se îndrăgosteşte şi e gata să renunţe la nemurire pentru cîteve clipe de fericire alături de cea pe care o iubeşte. Un film prin excelenţă de atmosferă, elegiac şi calm, care a obţinut numeroase premii, printre care şi premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes în 1987.

Celelalte filme incluse în retrospectivă sunt:

Alice in den Städten, Im Lauf der Zeit, Der amerikanische Freund, Der Stand der Dinge, Paris - Texas, Lisbon Story, Die Gebrüder Sklandanowsky, Don't come knocking, Tokyo-Ga.

Filmele vor fi subtitrate în limba română.