Invitatul Conferinţelor Teatrului Naţional de duminică, 30 ianuarie, este omul de teatru, Andrei Şerban. Cunoscutul regizor va conferentia pe tema: Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova?. Referindu-se la opera dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov, regizorul roman considera că "prin personajele sale, Cehov ne arată că noi oamenii suntem atat de obsedaţi de ceea ce am dori să fim in mod ideal, atat de preocupaţi de viitor, un viitor iluzoriu, incat ignorăm ce suntem şi unde suntem in momentul prezent".

In plină carieră internaţională in teatru şi operă in cele mai importante centre culturale din America şi Europa, Andrei Şerban este in prezent tenured professor şi directorul artistic al Hammerstein Center for Theater Studies la Columbia University din New York. A primit numeroase premii şi distincţii: Tony Award, Drama Desk şi Obie Awards, George Abbott Award pentru cariera sa în teatrul american, Eliott Norton şi Robert Brustein Awards pentru spectacolele din Boston, Steaua României, multiple premii Uniter, Doctor Honris Causa al Universităţii Babes-Bolyai din Cluj şi, pentru anul în curs, cinci nominalizări la prestigiosul Golden Mask la Moscova, printre altele.

Cartea sa "O biografie", publicată la Polirom in 2006, a fost reeditată. Două volume fotografice, publicate la ICR, ii urmăresc cariera in imagini din spectacolele de teatru şi operă.