Coelho a publicat pe blogul lui un mesaj de la editorul sau din Iran, prin care acesta il informa cu privire la decizia guvernului iranian de blocare a publicarii cartilor. "Sper ca neintelegerea va fi rezolvata in timpul acestei saptamani. Si ma bazez pe sprijinul guvernului brazilian, de dragul valorilor pe care le pretuim", a mai scris Coelho pe blog.

Editorul sau, Arash Hejazi, a fost vazut intr-o inregistrare video din timpul protestelor impotriva guvernului din 2009. Coelho a spus ca nu stie care este motivul interzicerii cartilor sale, dar a declarat ca a folosit retelele sociale pentru a-l sustine pe Hejazi in timpul protestelor.

Romanul alegoric "Alchimistul" al lui Coelho este una din cele mai bine vandute carti din toate timpurile. Autorul a spus ca isi va traduce toate cartile in limba persana sau Farsi - asa cum este cunoscuta in Iran, si le va pune la dispozitia cititorilor gratuit pe internet. Autorul, care a vandut peste 300 milioane de carti in 150 de tari, a adaugat ca lucrarile lui au inceput sa fie vandute in Iran din 1998, relateaza Guardian.