Actrita Rodica Tapalaga a incetat din viata, sambata, la varsta de 71 de ani. Anuntul privind decesul actritei a fost facut duminica, de catre familia acesteia. "Suferea de colagenoza, o boala care s-a agravat foarte mult in ultimele doua luni", a declarat la Realitatea TV Barbu Popescu, fiul actritei.

Rodica TapalagaFoto: Agerpres

"Mama a murit ieri, in jurul orei 12.00 (...) Boala era foarte avansata, erau afectati rinichii si plamanii, iar medicii nu au mai putut face nimic, avand in vedere ca avea si 71 de ani", a mai precizat fiul Rodicai Tapalaga.

Potrivit acestuia, trupul neinsufletit al actritei a fost depus la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" - Coltea din Capitala, unde cei care au cunoscut-o si indragit-o ii pot aduce un ultim omagiu, pana marti dimineata. Inmormantarea va avea loc marti, intr-un cadru privat.

Actrita Rodica Tapalaga s-a nascut la 12 ianuarie 1939, la Dorohoi, judetul Botosani. A absolvit Institutul de arta teatrala si cinematografica din Bucuresti in 1959, iar cu un an inainte debuta pe marile ecrane in comedia "Alo?...ati gresit numarul!", alaturi de alte viitoare mari nume ale scenei si filmului romanesc - Stefan Tapalaga, Stefan Mihailescu-Braila si Stela Popescu. Au urmat apoi roluri precum cele din "Intre oglinzi paralele" sau "Artista, dolarii si ardelenii" (ambele in regia lui Mircea Veroiu).

In teatru a creat roluri pe scenele mai multor teatre: Teatrul National din Craiova, Teatrul Notarra si Teatrul Mic, pentru ca din 1981 sa fie actrita a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucuresti.

A fost casatorita cu scenograful Ion Popescu-Udriste, avand impreuna un fiu.

Era sora mai mica a actorului Stefan Tapalaga.