Institutul Cultural Roman din Budapesta prezinta in 29 noiembrie 2010, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Radnoti din Budapesta, spectacolul "Dialoguri si fantezii in jazz", in regia lui Ion Caramitru si in interpretarea lui Ion Caramitru si Johnny Raducanu.

"Dialoguri si fantezii in jazz" este un spectacol in care muzica de jazz se imbina cu textul poetic pentru a strabate un traseu in realitatea culturala romaneasca, in "cheie" romantica si sarcastica.

Fragmente din opera lui Nichita Stanescu, Tudor Arghezi, Dan Verona, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu si a Anei Blandiana, cu acompaniamentul muzical si interventiile speciale ale recunoscutului muzician de jazz Johnny Raducanu, aduc in contemporaneitate lirica romaneasca. Acest proiect s-a concretizat intr-o colectie de CD-uri oferite publicului, pentru a pune in valoare nume mari ale artei spectacolului romanesc.

Toate textele recitate de actorul Ion Caramitru vor fi proiectate in limba maghiara pentru a deschide accesul pentru publicul ungar.