Joi, 18 noiembrie s-a deschis cea de-a 17 editie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură. Spatiile din Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, insumand circa 14.000 de metri pătraţi, sunt ocupate de edituri care prezinta publicului oferta editoriala. In premiera, Targul are ca invitat de onoare o tara, Belgia (regiunea Valonia-Bruxelles), în contextul special al preşedinţiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene în semestrul doi al acestui an.

Ca in fiecare an, Targul va gazdui numeroase evenimente editoriale, dezbateri si lansari de carte, intalniri ale scriitorilor cu publicul, sesiuni de autografe, expozitii menite sa atraga un public cat mai larg. Totodata editurile vor acorda dicounturi la cartile prezentate in standuri.

Dintre secţiunile specializate ale Gaudeamus se numără "Carte şi multimedia", "Bursa educaţia", Salonul de carte pentru copii "Ion Creangă", Tombola Gaudeamus, Campania Naţională de donaţii "Cărţile se întorc acasă", concursul naţional de lectură "Mircea Nedelciu", dar şi secţiunile în premieră "Carte-Film", secţiunea Trans-Europeană "Dunărea", Centrul de Drepturi de autor Gaudeamus.

Printre invitatii anuntati ai editiei de anul acesta se numara scriitorul Norman Manea, cel mai tradus autor roman in strainatate, care a continuat sa scrie in limba romana si dupa exilul in SUA (1986). El isi va lansa joi, 18 noiembrie, la standul Institutului Francez, cele mai noi volume aparute in cadrul seriei de autor de la Polirom. Alti doi scriitori cunoscuti publicului din Romania, Orhan Pamuk si Salman Rushdie vor lansa la Gaudeamus, pe 30 noiembrie, doua carti aparute recent la editura Polirom: “Muzeul inocentei”, respectiv “Luka si focul vietii”.

Programul târgului, a cărui deschidere oficială este prevăzută joi, de la ora 18,00 oferă posibilitatea prezenţei vizitatorilor până mai târziu, astfel joi, cititorii vor putea vizita standurile între 16,00 - 21,00, vineri, sâmbătă şi duminică între 10,00 - 20,00, şi luni, între 10,00 - 16,00.

Biletul la Târgul de Cartea Gaudeamus costă 4 lei, iar abonamentul, valabil pentru toate cele cinci zile, costă 10 lei, bani care vor constitui premiul unei tombole.

Oferte editoriale si evenimente organizate de edituri:

- Humanitas la Targul Carte Gaudeamus 2010

- Noutati ale editurii Polirom la Gaudeamus 2010

- Editura Herald premiaza librarii si cititorii iscusiti la Gaudeamus

- Editura Litera la Targul Carte Gaudeamus 2010

- Grupul editorial Corint - Gaudeamus 2010

- Lansarile Grupului Editorial Trei la Targul International Gaudeamus