Ziua Internaţională a Mimului va fi celebrata de Teatrul Masca prin doua spectacole de pantomima. Duminică, incepand cu ora 12.00, actorii teatrului Masca pot fi vazuti la staţia de metrou Unirii I, in spectacolul "Pierrot Lunatecul", iar de la ora 19.00 bucureştenii il vor putea vedea pe Mihai Mălaimare in spectacolul "Actorul". Teatrul Masca este singurul teatru de pantomimă şi gest din România.

"Pierrot Lunatecul", în regia şi după scenariul lui Mihai Mălaimare, un spectacol compus din mai multe momente de pantomimă propune spectatorului o tehnică inedită, pe cât de dificil de stăpânit pe atât de fermecătoare: pantomima albă. În acest gen de pantomimă, în linia lui Ladislav Fialka, gestul traduce cuvântul. Spre deosebire de stilul impus de Marcel Marceau, care foloseşte gesturi-simbol uşor de recunoscut şi decodificat, în pantomima albă cuvântul gest se impune de la sine şi permite exprimarea unei game mai largi de situaţii şi trăiri.

Spectacolul il are in centru pe Pierrot, cuceritorul personaj născut în halele pariziene, veşnic îndrăgostit, de Colombina, de sine, de viaţă. Spectatorul îl poate cunoaşte pe Pierrot în postură de fotograf, de amant, de îndrăgostit, de cântăreţ, de pescar, dar şi în alte momente construite cu un umor fîn, de bună calitate.

Seara, începând cu ora 19.00, la sediul Teatrului Masca, Mihai Mălaimare alături de Mircea Tiberian, la pian, prezintă spectacolul "Actorul" - o poveste despre viaţă, speranţele, bucuriile şi durerile trăite de actori. Spectacolul va aduce în lumina reflectoarelor un actor (Mihai Mălaimare) care crede cu tărie într-un altfel de teatru - teatrul de imagine, teatrul direct. Regia spectacolului este semnată de Anca Florea, iar textul îi aparţine lui Mircea Dinescu.