Vineri, 5 noiembrie, va avea loc un nou eveniment din seria conferintelor publice "Cultura bate criza", care il va avea ca invitat pe regizorul Mihai Maniutiu, alaturi de Marcel Iures, Radu Amzulescu, Oana Stefanescu, Marian Ralea. Conferinta "Actorul si mastile lui" se va desfasura incepand cu ora 16.00 in cadrul Aulei Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti.

Seria de conferinte Cultura bate criza propune publicului "oameni si idei-forta". "Cultura bate criza este un spatiu al reflectiei despre lume, despre noi insine si despre valori autentice; echidistant fata de grupurile de putere, fara politizari si vedetisme, nici acuzatii ori victimizari inutile.", sustine Sorin Alexandrescu, initiatorul demersului si moderatorul acestei conferinte. ¬

"Cine ar putea masura cantitatea de ireal care intra in realitatea diurna a unui actor? Cand oare se poate spune despre actor ca este el insusi? In multiplicitate? In refuzul oricarei identitati? Cand pare a fi mai multi, ori cand pare a fi nimeni?", sunt cateva dintre intrebarile la care regizorul Mihai Maniutiu si invitatii sai incearca sa raspunda vineri.

Evenimentul este organizat de Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii de la Universitatea Bucuresti (CESI), Fundatia Spandugino, Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti (BCU) si Forum Auto Importator Volvo.