Cea de-a XX-a editie a Festivalului National de Teatru incepe sambata. Timp de 9 zile, Bucurestiul se va transforma intr-o adevarata capitala teatrala. 33 de productii, 12 conferinte si intalniri, lansarea a 26 de carti si reviste de teatru si 6 filme de specialitate isi asteapta publicul incepand cu 30 octombrie, potrivit site-ului FNT.

In toate teatrele bucurestene, dar si la Opera si Opereta, la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, dar si la Fundatia Lowendal, la Carturesti Verona, dar si pe gardul Muzeului National de Arta al Romaniei, festivalul isi face simtita prezenta. Invitatii sunt nume importante ale teatrului in Europa si in lume: regizori care au facut istorie prin stilurile unice descoperite, teoreticieni care predau la cele mai mari universitati, autori care semneaza biografii de artisti sau volume de critica teatrala, unele pentru prima data traduse in Romania.

Sambata, 30 octombrie, la ora 18.00, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, festivalul se deschide oficial cu un spectacol prezentat in premiera: "Masura pentru masura" de William Shakespeare, in regia cunoscutului regizor german Matthias Langhoff. Productia Teatrului Maghiar de Stat din Cluj va fi precedata de ceremonia de deschidere, la care vor participa criticul de teatru Cristina Modreanu, directorul artistic FNT, Aura Corbeanu, director executiv FNT, Mihaela Paun, director ArCub si Alexandru Darie, directorul Teatrului "Bulandra".

Urmeaza noua zile pline de evenimente, la care sunt invitati sa participe toti iubitorii de teatru, promit organizatorii. Pentru spectacole, biletele s-au pus in vanzare la un pret cuprins intre 5,3 si 53 lei la casele de bilete ale institutiilor de spectacol care le gazduiesc si online pe www.bilete.ro. La toate celelalte evenimente intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.