In perioada 30 octombrie - 2 noiembrie 2010 ICR Istanbul participă la cea de a 29-a editie a Targului International de Carte de la Istanbul, implicându-se în acest an în trei evenimente diferite. La targ expun aproximativ 550 de edituri si organizatii non-guvernamentale turcesti si străine, tema din acest an fiind Writing Istanbul iar tara invitată, Spania.

Targul de carte de la IstanbulFoto: ICR

ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul participă pentru a cincea oară la acest târg cu un stand situat într-un spatiu comun european, alături de alte institute si sectii culturale ale unor consulate din Istanbul. Standul organizat de ICR-Istanbul are ca obiectiv promovarea literaturii romane si informarea editorilor turci in legatura cu programele de sustinere a traducerilor din autori romani derulate de ICR prin Centrul National al Cartii.

Pentru această editie, ICR Istanbul sprijină două proiecte care se desfăsoară în paralel cu târgul. Proiectul Word Express, initiat de către Literatură fără frontiere, la care ICR Istanbul sustine participarea poetilor Radu Vancu si Augustin Cupsa, organizează lecturi in diverse locatii din Istanbul si un workhop în cadrul târgului de carte. ICR Istanbul este prezent si la Târgul de artă, unde Clubul Ilustratorilor organizează în perioda 30 octombrie-7 noiembrie expozitia „Spune-mi o poveste”-ilustratie de carte pentru copii. Patru dintre cei 16 artisti expusi, Suzan Suliman, Mihaela Paraschivu, Veronica Neacsu si Adriana Mihaela Gheorghe vor fi oaspetii ICR Istanbul pe perioada târgului de artă-transmite ICR Istanbul.

Târgul este organizat de Tüyap Fairs and Exhibitions Organization Inc., companie fondata în 1979, cu experienta bogata in organizarea de targuri si expozitii cu tematica diversa, atat pentru un public local, cat si unul international.