Gigantul internetului Google s-a alaturat vineri manifestarilor organizate in intreaga lume pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a nasterii lui John Lennon cu primul sau logo video, care aduce un omagiu autorului celebrei melodii "Imagine", relateaza AFP.

Logoul dedicat lui John LennonFoto: Google

Pe site-urile europene ale motorului de cautare, pagina de start a Google afiseaza un logo, iar in momentul cand cineva da click porneste un video de 32 de secunde. Pe masurile "Imagine", se succed crochiuri alb-negru care deseneaza literele g-o-o-g-l-e, formate din papadii, flori si fluturi, inlantuirea terminandu-se cu un portret al muzicianului asasinat.

John Lennon, ucis in 8 decembrie 1980 la New York, ar fi implinit sambata 70 de ani, initiativele de celebrare a acestei aniversari multiplicandu-se in intreaga lume, de la Liverpool pana la New York, trecand prin Reykjavik.

Este pentru prima oara cand Google, care are obiceiul de a marca diverse aniversari, isi transforma logoul in video.

In mai, grupul californian a oferit navigatorilor pe internet un logo interactiv care permitea exersarea, la infinit, a celebrului joc "Pac-Man", pentru a marca aniversarea a 30 de ani de la crearea personajului, pionier al jocurilor video.