Un baiat de 7 ani din Marea Britanie este considerat unul dintre cei mai importanti pictori din lume, iar lucrarile lui sunt vandute cu mii de dolari, transmite ABCNews. Kieron Williamson, denumit "Mini Monet" de presa din Regatul Unit, a reusit recent sa-si vanda in doar 27 de minute toate tablourile expuse intr-o galerie.

Mini MonetFoto: Captura Youtube.com

Williamson, care este din Norfolk, a vandut cele 33 de lucrari prezentate intr-o expozitie pentru 236.850 de dolari.

"Opera unui copil este deseori expusa la loc de cinste pe frigiderul familiei, insa Williamson a reusit sa depaseasca cu mult acest standard", a precizat ABCNews.

Numerosi colectionari din Africa de Sud, Arizona si New Jersey s-au deplasat pana in Marea Britanie si au stat doua zile in fata Picturecraft Art Gallery, sperand sa poata achizitiona lucrarile copilului, a declarat proprietarul galeriei, Adrian Hill. In acest moment, exista o lista de asteptare cu 700 de persoane care doresc sa cumpere lucrarile copilului.

"Felul in care picteaza Kieron este cu mult inainte fata de varsta pe care o are. Exista multi artisti talentati, dar nu ma pot gandi la vreunul care sa fi avut un impact atat de mare la o varsta atat de frageda", a declarat Hill.

Hill a afirmat ca baiatelul a fost fascinat intotdeauna de arta, mergand prin galerii si examinand cu atentie lucrarile expuse. El a inceput sa picteze la cinci ani. "Operele sale sunt impresioniste fara sa fie abstracte si realiste fara sa fie fotografice", a adaugat proprietarul galeriei.

ABCNews precizeaza ca, desi e concentrat pe munca sa, Kieron este un baiat de 7 ani tipic. In timp ce lucrarile sale erau aranjate in galerie, baiatul se juca cu baloane in parcare.

"Kieron trebuie inca sa constientizeze implicatiile financiare ale succesului sau, dar devine emotionat ori de cate ori vinde una dintre lucrarile slae", a spus Hill.

Vezi mai jos o relatare Al Jazeera despre Kieron Williamson si picturile sale.