In avanpremiera Zilei Internationale a Copilului, Opera Nationala Bucuresti (ONB) vine cu o surpriza pentru micii spectatori. Sambata, 29 mai, ora 11.00, va avea loc un spectacol extraordinar de balet pentru copii, Magazinul de papusi, care ii va avea ca protagonisti pe cursantii Studio M Ballet, condus de Magdalena Rovinescu.

Ca in fiecare an, la finalul anului scolar, micii balerini vor prezenta fragmente din cele mai cunoscute titluri ale repertoriului de balet: Coppelia, Spargatorul de nuci, Frumoasa din padurea adormita, Don Quijote, Lacul lebedelor, Esmeralda, precum si numere de dans modern. In spectacol vor dansa si copiii care au castigat recent Premiul I la Concursul International de Dans de la San Marino (Italia), DANZAEUROPA 2010. In cadrul aceleasi competitii a mai fost castigat si Premiul de Popularitate, iar profesoara Magdalena Rovinescu a primit Premiul Special al Juriului.

Invitatii speciali ai spectacolului din 29 mai sunt Isabelle Facile (Italia), Michiele Fabrio (Italia) si Laura Blica Toader si Vlad Toader, solisti ai companiei de balet ONB.

Coregrafia si costumele sunt realizate de Magdalena Rovinescu, care este producatorul evenimentului, informeaza ONB.