Saptamana Italiana la Muzeul Satului va fi inaugurata in ziua de vineri 28 mai, ora 12.30, in “Sala Focsa” a Muzeului din Sos. Kiseleff 28-30 prin vernisarea expozitiei “Espresso Italiano. Cafeaua italiana: Ritual, istorie si cultura”. Saptamana italiana va dura pana pe 3 iunie si consta intr-o serie de evenimente culturale, muzicale, cinematografice precum si prezentare de produse specifice italiene.

Expozitia “Espresso italiano” vrea sa se constituie într-un omagiu adus traditiilor cafelei, foarte apreciate si în România: de la origini la miticul “espresso”, trecând în revista istoria obiceiurilor si stilului tipic italian, de la cafetiera pâna la designul primei masini de facut cafea folosita în baruri, de la cafenele ca locuri de elaborare culturala pâna la cafeaua asa cum apare ea în societate, în publicitate, în cinema si în arta si în fine ca marturie a diferitelor metode de preparare si degustare. Expozitia va fi deschisa pana pe 28 iunie.

Expozitia va fi inaugurata in prezenta domnului Ambasador al Italiei, Mario Cospito, domnul Secretar General al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, domnul Mircea Cristian Staicu, si doamna Director de Patrimoniu a Muzeului, Ana Bârcă.

Saptamana Italiana se va desfasura in cadrul programuluiFestivalul Italian din România(18 mai - 16 iunie) si va dura pana la 3 iunie, cu un calendar dens de spectacole populare, filme pentru copii si alte manifestari culturale, muzicale si cinematografice. Se va acorda un mare spatiu produselor “made in Italy”, prin standuri turistice si de artizanat, standuri enogastronomice cu produse italiane si nu numai.