Ioana Maria Lupascu, discipola a lui Lazar Berman, solista a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiesti, una dintre cele mai apreciate pianiste ale generatiei tinere este protagonista recitalului de duminica 30 mai, ora 17, de la Palatului Mogosoaia. In Sala Scoartelor vor rasuna opusuri de Frederic Chopin si Robert Schumann.

Evenimentul se inscrie in cadrul Stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti", edita a II a, organizata de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

Ioana Maria Lupascu canta la pian de la patru ani, iar la sase ani concerteaza pentru prima oara in public. Studiaza pianul la Liceul "G. Enescu" Bucuresti, apoi la Universitatea de Muzica Bucuresti. In Italia, urmeaza cursuri la Accademia Europea di Musica unde se perfectioneaza cu marele pianist rus Lazar Berman iar dupa moartea acestuia, in 2005, se reintoarce in Romania.

Pentru concertele de la Palatul Mogosoaia, optional se va asigura transport de la Piata Chibrit, statia de metrou 1 mai, pretul unei calatorii dus-intors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16.

Intrarea la concerte este libera.