Seria de Arte Martiale de la Institutul Cultural Roman continua cu un nou episod al dezbaterii despre rolul promovarii in arta contemporana ce va avea loc marti, 25 mai, de la ora 18.00. Invitatul criticului de arta Erwin Kessler, moderatorul serilor de Arte martiale, este Dan Popescu, curator si proprietar al galeriei H’art din Bucuresti.

„Numele lui Dan Popescu este legat de mai multe experiente de promovare agresiva a artei contemporane, atat in galerie, cat si in spatiul public, in mass-media si chiar in forurile de dezbatere politica ale tarii. Dan Popescu si galeria sa au stat in spatele unor actiuni provocatoare precum expozitia F.A.Q. about Steven the Great, actiunea Coconii a lui Dumitru Gorzo si, mai recent, in spatele impunerii pe scena artei contemporane a «artistului din ghena», este de parere Ion Barladeanu.

Dan Popescu a fost artizanul acestui desant al artei actuale in constiinta colectiva si, se poate presupune, tot el a fost si beneficiarul acestui atac concertat asupra reprezentarilor si habitudinilor comportamentale si de gust ale concetatenilor sai. Numai ca, de ceva timp, Dan Popescu a devenit dintr-un apostol al promovarii cu orice pret un adevarat detractor al acesteia. Experiente proprii, extinse, prin teoretizare, la nivel social, dar si intrevederea unor limite inerente acestui tip de raportare a artei la public si a publicului la arta, l-au facut sa devina un critic tot mai articulat a ceea ce el intrevede drept primejdios intr-un sistem ce acorda maxima imortanta imaginii artei, partii de surpriza si scandal a acesteia, partii de moda si fronda, dar care, totdata, acorda tot mai putina importanta, ba chiar saraceste, prin exploatare, rezerva de perceptivitate si de experienta nemediata pe care ar trebui sa o furnizeze arta.

"Initial apostol, iar acum apostat al promovarii, Dan Popescu va incerca sa prezinte fagaduielile, reusitele, mecanismele, derivele, capcanele si esecurile promovarii exagerate a artei contemporane.” spune moderatorul Erwin Kessler.

Accesul publicului este liber.