Imagini suprapuse ce creaza compozitii care sfideaza bi-dimensionalitatea suprafetei hartiei. Atmosfera onirica, detaliile rafinate ale fiecarei compozitii, cromatica subtila ne propun o lume speciala, in care imaginile, si nu cuvintele, vorbesc. Asa sunt caracterizate lucrarile fotografului israelian de origine romana, Digi Dekel. O selectie de lucrari din cel mai recent proiect al sau, „Intrari si Iesiri” sunt expuse la sediul Institutului Cultural Roman din Tel Aviv in perioada 26 mai - 23 iulie.

"Intrari si Iesiri" - expozitie foto Digi Dekel Foto: ICR

Imaginile din aceasta serie prezinta priviri subiective asupra personajelor fotografiate, prin impresionari succesive ale hartiei fotografice, realizate prin procedee clasice. Astfel, fiecare lucrare in parte este unica, desi fiecare cliseu fotografic poate fi, teoretic, multiplicat la infinit.

„Premisa fotografiilor lui Digi Dekel este contopirea obiectului fotografiat cu procesul traditional de developare, pe care el insusi il realizeaza. Rezultatul final, in opinia sa, imposibil de evitat, este consecinta starii mentale in care s-a aflat fotograful in momentul developarii.” (Yaniv Shapira, februarie 2007, www.kibbutzgallery.org.il)

Nascut in Romania in 1958, Digi Dekel s-a stabilit in Israel in 1964, impreuna cu familia. Din 1977 traieste si lucreaza in Kibbutz Samar. Lucreaza ca fotojurnalist din 1987. Dupa 1993, a participat la expozitii colective si de grup organizate de curatori importanti, precum Tali Tamir, Yaniv Shapira si Gideon Efrat; in acelati timp, a prezentat expozitii personale in galerii si spatii neconventionale din Israel.

Expozitia “Intrari si Iesiri” face parte din seria evenimentelor dedicate prezentarii oamenilor de cultura israelieni de origine romana, organizate de Institutul Cultural Roman din Tel Aviv.