Spectacolul „Der Fliegende Holländer” („Olandezul zburator”) de Richard Wagner, va avea o noua reprezentatie pe scena Operei bucurestene duminica, 23 mai, de la ora 18:30. In rolul principal va evolua baritonul american Gary Simpson alaturi de care se va afla tenorul Marius Vlad Budoiu si solistii ONB intr-un spectacol desfasurat sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

Baritonul Gary Simpson este absolvent al Universitatii de Arte din Carolina de Sud, si nu este la prima sa intalnire cu creatia operistica wagneriana, interpretand cu succes roluri ca Donner din opera Aurul Rinului la Opera Montreal, Kurwenal in „Tristan si Isolda” si Olandezul la Opera de Stat din Praga si Teatrul de Opera din Hawai.

Rolul lui Erik va fi interpretat de catre tenorul Marius Vlad Budoiu. Repertoriul in care tenorul s-a lansat in ultimii ani si in care publicul roman a avut ocazia sa-l asculte in rolul titular din „Otello” (Giuseppe Verdi), Calaf din „Turandot” (Giacomo Puccini) sau Samson din „Samson si Dalila” (Camille Saint-Saens)

Alaturi de cei doi solisti, in distributia spectacolului vor mai evolua : Ana Maria Comsa (Senta), Mihnea Lamatic (Daland), Gabriela Dragusin (Mary), Liviu Indricau (Carmaciul), orchestra si corul ONB sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mai reputati dirijori romani.

Regizoarea Beatrice Rancea – care a debutat ca regizor de opera cu aceasta lucrare semnand, in acelasi timp, si miscarea scenica, si lightning design-ul –, creatoarea de moda Irina Schrotter – care a debutat, de asemenea, in lumea spectacolului la acea data, realizand costumele de scena – si maestrul de cor Stelian Olariu, care a transformat corul intr-un „personaj” credibil, potrivit operei wagneriene. Decorurile sunt concepute de Helmut Stürmer, personalitate a scenografiei internationale, informeaza Opera bucuresteana.