Miercuri, 19 mai a.c., de la ora 19:00, la Sala Radio are loc recitalul sustinut de pianista Dana Borsan, cu un program integral Chopin. Recitalul face parte din seria de manifestari dedicate bicentenarului nasterii celebrului compozitor polonez.

Potrivit comunicatului Orchestrelor si Corurilor Radio, programul concertului va cuprinde: Nocturna in do minor, op. 48 nr.1, Impromptus nr.2 in fa diez major op. 36, Balada a II-a in fa major, op.38, Scherzo nr.3 in do diez minor, op. 39, Impromptus nr. in la bemol major, op.29, Balada a III-a in la bemol major, op. 47, Poloneza in la bemol major, op. 53, Sonata in si bemol minor, op.35 .

Pianista Dana Borsan este prof. univ. dr. la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio.

A obtinut numeroase distinctii in concursuri nationale si internationale, iar premiul obtinut la concursul „Robert Schumann” de la Zwickau, la 19 ani, a propulsat-o in viata de concert internationala. Pana in prezent, Dana Borsan a sustinut peste 850 de concerte si recitaluri, propunand de fiecare data programe diverse si atractive. A cantat cu toate orchestrele din Romania si cu orchestre din Germania, Italia, Spania, Cehia, Ungaria, Moldova, Scotia. A sustinut recitaluri de pian pe cele mai prestigioase scene din Romania si din Germania, Franta, Italia, Slovacia, Norvegia, Ungaria, Rusia, Bulgaria, Irlanda, China. Printre dirijorii cu care a colaborat se numara Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Misha Katz, Jin Wang, Francesco Rettig, Ludovic Bacs, Ion Baciu, Remus Georgescu, I. Ionescu-Galati, Petre Sbarcea, Iosif Conta etc.

A inregistrat peste 1600 de minute de muzica pentru SRR si are 16 aparitii discografice, intre care Integrala Concertelor pentru pian si orchestra de W.A. Mozart.

Artista a fost distinsa cu premiul Uniunii Criticilor muzicali (1991, 2006) si cu premiul revistei “Actualitatea muzicala” (1998).

Intre anii 2000 – 2008 a fost sefa catedrei de pian a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar din 2008 este prorector al acestei institutii.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro. Elevii si studentii au intrarea gratuita.