EUROPAfest 2010 incheie pe 13 mai o editie de succes. Peste 250 de muzicieni, concerte de jazz, blues si pop pe doua scene simultane – Art Center Tinerimea Romana si Hard Rock Cafe, doua concursuri internationale de jazz si muzica clasica, totul concentrat in sapte zile de festival.

Trupe ca ORCHESTRA DA TRE SOLDI / Italia, STELZHAMMA / Austria, PARAFUSIONS / Italia&Ungaria, SAXEST & SIIM AIMLA / Estonia, MILO SUCHOMEL QUARTET / Slovacia, QL / Romania sunt doar unii dintre muzicienii pe care EUROPAfest i-a adus anul acesta la Bucuresti.

13 mai incheie EUROPAfest, cu o Gala care reuneste unele dintre cele mai interesante momente din festival - Finala si decernarea premiilor la Bucharest International Jazz Competition, decernarea premiilor la Jeunesses International Music Competition, jam sessions si momente exceptionale de jazz si muzica clasica ale laureatilor. La editia de anul acesta, concursurile de jazz si de clasic au numarat 15 trupe, respectiv 71 de pianisti inscrisi in concurs. Gala ofera publicului bucurestean ocazia de a ii asculta pe cei mai spectaculosi dintre ei.

Inedit pentru un concurs de muzica, finala Bucharest International Jazz Competition are loc in cadrul Galei Laureatilor. Trupele de jazz isi disputa Marele Premiu pe scena in timp ce juriul delibereaza castigatorul tocmai de pe locurile de spectatori din sala.

Evenimentul se desfǎsoarǎ, ca de altfel intregul festival, sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu. Tot in cadrul Galei va avea loc si decernarea Diplomei de excelenta din partea Casei Regale, diploma urmand sa fie inmanata de Alteta Sa Regala Principele Radu. Joi, 12 mai, muzicienii EUROPAfest sunt invitati ai Casei Regale la Palatul Elisabeta unde vor fi intampinati de Alteta Sa Regala Principesa Margareta.

Gala EUROPAfest va avea loc pe 13 mai, ora 19:00 la Sala Auditorium (Sala Mica a Palatului). Studentii au acces liber in limita locurilor disponibile, anunta organizatorii.