Seria de intalniri "Restul e muzica... Comentand istoria muzicii clasice cu Dan Dediu si invitatii sai." va fi lansata vineri, 30 aprilie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti.Primii invitati ai programului sunt ansamblurile Psalmodia si Musica Sacra, coordonate de Sebastian Barbu-Bucur, Nicolae Gheorghita si Marcel Costea, unii dintre cei mai importanti specialisti romani in domeniile muzicii bizantine si gregoriene.

„Cum suna muzica in evul intunecat? Care sunt pasii prin care muzica, dintr-un vehicol al cantarii lui Dumnezeu pe o singura voce, devine treptat un hatis polifonic din ce in ce mai profan, un angrenaj bine pus la punct, ce tinde entropic spre babelizare? Care sunt caracteristicile muzicii vechi? Si cum deosebim un compozitor medieval de unul renascentist? Se poate vorbi de un stil gotic in muzica? Cum ascultam aceasta muzica si ce sa asteptam de la ea?“ sunt intrebarile carora compozitorul Dan Dediu si invitatii sai le vor raspunde, verbal si sonor, pe 30 aprilie, la intalnirea cu tema Muzica veche.

Seria de intalniri cuprinde sapte intalniri organizate de ICR pana in luna decembrie. Pe parcursul acestor intalniri se vor acoperi „1000 de ani de muzica clasica, intr-o calatorie ametitoare prin istorie, cultura, tehnologie. Un tablou in care nu lipseste nici initierea in istoria ideilor muzicale, nici explicarea si orientarea auditiei.“ dupa cum declara coordonatorul acestor intalniri, Dan Dediu.

Dan Dediu, compozitor, profesor universitar si publicist, este rectorul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Accesul publicului este liber, informeaza ICR