Festivalul International Shakespeare, ajuns la cea de-a saptea editie, se va desfasura in perioada 23 aprilie – 9 mai 2010 la Craiova si la Bucuresti. Tema acestei editii este Constelatia Hamlet. Pe scenele bucurestene vor fi prezentate doua creatii de anvergura ale teatrului european contemporan: spectacolele cu piesa Hamlet in variantele regizorilor Thomas Ostermeier (Germania), cu trupa Teatrului Schaubűhne Berlin, si Elizabeth LeCompte (SUA), cu trupa The Wooster Group din New York. Cele doua reprezentatii ale Teatrului Schaubűhne Berlin vor avea loc in deschiderea evenimentului, la Teatrul National Bucuresti, Sala Mare, pe 24 si 25 aprilie, iar cele patru ale companiei The Wooster Group vor avea loc la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu“, pe 6, 7, 8 si 9 mai.

La festival vor participa, de asemenea, doua productii romanesti. Hamlet in montarea regizorului László Bocsárdi va fi prezentata de Teatrul Metropolis, in ziua de 8 mai. Pe 9 mai, la finalul festivalului si ca un preambul al editiei din anul 2012 – „Lumea-i un teatru, noi suntem actorii“ – se va juca, la Teatrul Odeon, spectacolul Pyramus & Thisbe 4You, in regia lui Alexandru Dabija. Toate reprezentatiile din Capitala vor incepe la ora 19.00.

Manifestarea, organizata pentru a treia oara in paralel in Banie si in Capitala, se desfasoara in acest an sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu. Initiatorii evenimentului sunt Fundatia Shakespeare si Teatrul National „Marin Sorescu“ Craiova. Finantatori: Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii si Patrimoniului National. Partea bucuresteana a acestei prestigioase manifestari culturale este organizata in parteneriat de Institutul Cultural Roman si ArCuB (Arta si Cultura Bucurestiului - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti).