Intre 7 si 13 mai EUROPAfest aduce peste 250 de muzicieni din 36 de tari la Bucuresti cu reprezentatii live de jazz, blues, pop si clasic in concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions si multe alte evenimente care asteapta sa fie descoperite de un public divers.

EUROPAfest debuta in urma cu 17 ani ca o initiativa indrazneata depasind conventionalul si deschizand apetitul pentru muzica buna si un mod liber si relaxat de a gandi. Astazi, considerat brand de tara, EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reuneste 4 genuri muzicale.

In cele sapte zile de festival, EUROPAfest promite o atmosfera vie, bucuria de a te conecta la o lume noua doar ascultand un muzician din alta tara, senzatiile inedite, necunoscutul pus pe note sunt electrizante.

Desfasurat sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu, inca din 2005, EUROPAfest ofera, ca in fiecare an, o agenda bogata, in care muzica buna devine principalul mod de comunicare intre artisti si public. Sub sloganul „Festivalul ofera ! Tu alegi !” registrele vor oscila intre senzualitatea blues-ului, dinamismul pop-ului, neconventionalul jazz-ului si virtuozitatea clasicului.

Potrivit organizatorului evenimentului, jmEvents, EUROPAfest se va desfǎsura in diferite locatii pentru a facilita accesul publicului larg, in functie de preferinte, dar si pentru a da posibilitatea desfasurarii evenimentelor in paralel.

Biletele vor fi disponibile incepand cu luni, 12 aprilie in reteaua magazinelor Diverta si online pe www.bilete.ro, www.ticketfan.ro si www.myticket.ro. EUROPAfest 2010 este un proiect realizat cu suportul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

Evenimentele EUROPAfest 2010

Concertul de deschidere - Ziua Europei

Deschiderea festivalului va avea loc pe 7 mai printr-un concert dedicat sarbatoririi Zilei Europei, realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Saptamana de muzica buna incepe cu armonie, fast, exuberanta, freamatul salii pline, atmosfera electrizanta si aplauze la scena deschisa. Seara promite momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului, interpretari inedite si originale, invitati speciali, proiectii si prezentari spectaculoase.

Concerte - Jazz, Blues, Pop

In serile urmatoare, jmEvents.ro propune concerte de jazz, blues si pop, sustinute de trupe consacrate din Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Armenia, Estonia, Slovacia si Ungaria.

Caffe Festival

Printre cele mai faimoase si iubite parti ale festivalului se numara si Caffe Festival - concerte live in spatii neconventionale, care se va desfasura la Hard Rock Cafe, intre 7 si 12 mai.

Prezente muzicale deja consacrate, dar si din noua generatie, vor sustine concerte de jazz, blues & pop si jam sessions in mijlocul publicului.

Bucharest International Jazz Competition

Bucharest International Jazz Competition este o manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, dar si din SE Europei, aflata la cea de a 4-a editie. Competitia este secondata de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti internationali. 15 trupe cu muzicieni din 21 de tari vor reprezenta noua generatie a jazz-ului mondial in 7 zile de muzica intensa, 100% jazz and more.

Jeunesses International Music Competition – pian

Al doilea concurs sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competitie binecunoscuta in domeniul muzicii clasice, atat in tara cat si la nivel international. Evenimentul ofera artistilor vizibilitate si suport intr-un moment in care a alege muzica clasica reprezinta o provocare. In 2010, concursul va aduce impreuna 71 de pianisti din 23 de tari, care vor evolua in fata unui juriu international. Atat cei deja indragostiti de muzica clasica, cat si cei care decid sa o descopere prin EUROPAfest, ii pot cunoaste pe viitorii mari clasici internationali.

Gala EUROPAfest

Festivalul se incheie pe 13 mai cu un eveniment de tinuta - Gala EUROPAfest, o seara cand aveti ocazia sa regasiti cele mai apreciate acorduri si cele mai impresionante prezente. Cu aceastǎ ocazie are loc si decernarea Diplomei de excelentǎ pentru sustinerea culturii, acordata de Casa Regala.