Ansamblul Raro si mezzo-soprana Roxana Constantinescu vor sustine un concert pe 26 martie la prestigioasa sala Wigmore Hall din Londra, cu un program complex ce cuprinde lucrari de George Enescu, Richard Strauss, Robert Schumann si Peteris Vasks. Concertul va fi insotit de vernisajul expozitiei de fotografie Imagining Music a artistului Serban Mestecaneanu, din aceeasi sala de concert.

Artista romana, Roxana Constantinescu face parte din ansamblul Vienna Staatsoper, a castigat numeroase premii internationale si sustine concerte in toata lumea. Artista a debutat recent la Carnegie Hall cu Orchestra Simfonica Chicago, condusa de Pierre Boulez.

.Membrii Ansamblului Raro Diana Ketler (pian), Alexander Sitkovetsky (vioara), Razvan Popovici (viola) si Bernhard Hedenborg (violoncel), vor concerta impreuna cu invitatii Adrian Brendel (violoncel) si mezzo-soprana Roxana Constantinescu. Concertul face parte din turneul 2009/2010 in Tokyo, New York si Viena, organizat de Asociatia SoNoRo in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

Raro este un ansamblu cameral, cu componenta internationala. Format in 2004 de patru tineri muzicieni remarcabili, Ansamblul Raro si-a stabilit rapid locul pe scena internationala prin programul creativ si combinarea repertoriului clasic cu cel contemporan. In ultimii patru ani, muzicienii au fost artisti in rezidenta ai Festivalului SoNoRo din Bucuresti, unul dintre cele mai inovatoare festivaluri de muzica de camera din Europa de Est, cu invitati precum Konstantin Lifschitz, Daishin Kashimoto si Mark Padmore. Ansamblul a sustinut premiera britanica a Cvartetului pentru Pian de Peteris Vasks.

Expozitia Imagining Music semnata de Serban Mestecaneanu cuprinde 35 de fotografii alb-negru realizate de artist in 2008 cand i-a insotit pe membrii Ansamblului Raro in spatiile de repetitie si concert la Festivalul SoNoRo si la Cetate pe Dunare pentru proiectul educational SoNoRo. Fotografiile au ca element central muzicienii in diverse ipostaze de lucru, dar si oamenii locului si peisajul pitoresc. Fotografiile vor fi expuse ulterior in Galeria Brancusi de la ICR Londra, impreuna cu catalogul Imagining Music publicat de editura Igloo.