Punctul culminant al Festivalului International de Bandoneon si Acordeon, care se desfasoara la Sala Radio in aceste zile este recitalul sextetului Galliano, care va avea loc duminica, 21 martie, de la ora 19:00. Richard Galliano va canta la acordeon, accordina si bandoneon si impreuna cu ceilalti instrumentisti va oferi un adevarat regal cu muzica de Bach, Piazzolla si Galliano, sub titlul „De la Bach la Piazzolla”.

Interpret si compozitor francez, Richard Galliano este cel care i-a conferit acordeonului statutul de vedeta pe cele mai prestigioase scene ale lumii. La 23 de ani s-a afirmat in viata muzicala pariziana ca aranjor, dirijor si compozitor, fiind mereu in preajma jazzului si colaborand cu vedetele incontestabile ale muzicii franceze: Claude Nougaro, Barbara, Serge Reggiani, Charles Aznavour, Juliette Gréco.

In 1983 se intalneste cu Astor Piazzolla, eveniment care ii marcheaza profund traiectoria muzicala: Galliano se intoarce spre radacinile muzicii franceze, revalorizeaza intregul repertoriu traditional de vals musette, java, tangouri si initiaza un nou curent muzical denumit „New Musette”. Richard Galliano i-a conferit acordeonului statutul de instrument solist concertist, i-a modificat abordarea ritmica, i-a schimbat armoniile si mai ales a demonstrat ca este apt si pentru jazz. El si acordeonul sau model Victoria, inregistreaza o serie de discuri, face concerte, turnee, iar renumele sau face incojurul lumii.

La un deceniu de la moartea lui Astor Piazzolla initiaza proiectul intitulat „Piazzolla Forever”, realizand un CD (in 2002) intitulat chiar „Piazzolla Forever”. A urmat turneul mondial de promovare a acestui CD care s-a derulat pe o perioada de trei ani si a cuprins 350 de concerte in lumea intreaga, in mare parte prin Europa dar si in America de Nord si cea de Sud, Asia si Africa, in formula de septet.

Un alt proiect este interpretarea si promovarea suitelor de Johann Sebastian Bach, de aceasta data in formula de sextet. In 2010, odata cu aparitia CD-ului la Universal/Deutsche Grammophone a inceput si turneul de promovare intitulat De la Bach la Piazzolla, turneu care include si acest recital de la Sala Radio.

Concertul de inchidere al Festivalului de International de Bandoneon si Acordeon va avea loc miercuri, 24 martie a.c., ora 19:00. Orchestra de Camera Radio, dirijata de Roberto Salvalaio, il va avea invitat pe Richard Galliano (bandoneon) impreuna cu care va prezenta un program cu lucrari de Piazzolla, Romero, Lecuona.

Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro