Lucrarea Silviei Traistaru, "My Mom at a Funeral", a fost selectata ca finalista la sectiunea pictura a celei de-a IV-a editii a Premiului International „Arte Laguna”, din peste 7.000 de candidaturi. Lucrarea artistei din Romania a castigat unul din Premiile speciale, urmand sa fie expusa in cadrul unei expozitii colective la Institutul Italian de Cultura din Viena (in perioada 12-28 aprilie 2010) si al unei expozitii colective la Institutul Italian de Cultura din Praga (in perioada 20 mai – 3 iunie 2010).

Din juriu au facut parte: Igor Zanti (pentru sectiunea sculptura), Viviana Siviero (pentru sectiunea pictura) si Alessandro Trabucco (pentru sectiunea fotografie), impreuna cu Stefano Coletto, curatorul Fundatiei Bevilaqua La Masa din Venetia, Lorenzo Respi, curatorul Fundatiei Arnaldo Pomodoro din Milano si Rossella Bertolazzi, directorul Institutului European de Design.

Ceremonia de premiere a castigatorilor celui de-al IV-lea Premiu International „Arte Laguna” a avut loc in cadrul unei seri de gala desfasurata sambata, 6 martie, la Tese di San Cristoforo (aria Arsenale din cadrul Bienalei de la Venetia).

Premiul International “Arte Laguna” este decernat in urma unui concurs cu participare internationala, destinat artistilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane si este organizat incepand cu anul 2006 de Asociatia Culturala MoCA (Modern Contemporary Art) si Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso).

Silvia Traistaru (n. 1979) locuieste si lucreaza in Bucuresti si Algarve (Portugalia). A absolvit Liceul de Arte „Nicolae Tonitza” din Bucuresti si Universitatea Nationala de Arte - Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Departamentul de Conservare si Restaurare. A avut o expozitie personala la Bucharest Financial Plazza si a participat la mai multe expozitii de grup, dintre care cea mai recenta a fost expozitia “Mobilehome” din Portugalia, curatoriata de Nuno Faria. In 2009, lucrarea „My Mom at a Funeral” a fost selectata ca finalista la concursul international „The Artist´s Magazine 26th Annual Art Competition”. Multe dintre lucrarile sale se gasesc in colectii private din Romania, Franta, Italia, Germania, Olanda, SUA, Canada.

Participarea Silviei Traistaru la eveniment s-a realizat si cu sprijinul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, care este de altfel unul din partenerii concursului international „Arte Laguna”, incepand cu anul 2008.