Este pentru al treilea an consecutiv in care Asociatia Culturala Romano-Irlandeza organizeaza in centrul Bucurestiului St.Patrick’s Day. Miercuri, 17 martie, Ziua Irlandei va fi sarbatorita cu un nou spectacol in aer liber in centrul istoric al orasului (zona Selari-Franceza).

Schimbarea locatiei a fost necesara din cauza lucrarilor de reabilitare ce au loc in zona fantanii din Piata Universitatii, locatie deja cu traditie.

Ca si anul trecut, cu ocazia acestui spectacol scena va fi impodobita cu multe baloane in tricolorul Irlandez: verde, alb si portocaliu. Potrivit organizatorilor, pe parcursul dupa-amiezii, publicul va putea sa se fotografieze cu spiridusii care vor anima piata, iar cei interesati se vor putea bucura de cate un trifoi sau tricolor pictat pe obraz. Incepand cu orele 17, scena special amenajata va gazdui spectacole ale dansatorilor Irish Way, grupul Shannon va sustine un recital live de muzica traditionala irlandeza, iar dupa doi ani de absenta trupa Blackbeers va reveni cu un show de rock-celtic.

In afara de cei doi membrii din vechea componenta, Peter Moynahan – voce, chitara si Stike Molnar – flaut, voce, au fost prezentati si noii membrii ai trupei: Sebastian Nazarevscky – chitara, Cristi Horia – vioara, Vlad Cojocaru – bass si Razvan Staicut – tobe.

Rockul celtic este o forma de folk-rock cu influente celtice, popular inca din anii ’70. Se bazeaza pe muzica traditionala irlandeza, scotiana, galeza sau bretona dar intr-o orchestratie rock. Dupa ce veteranii Thin Lizzy, The Pogues, Fairport Convention sau Tri Yann au facut istorie, in SUA a aparut si ramura de Irish-punk cu noile vedete Flogging Molly, Dropkick Murphys sau The Tossers. Dupa mai multi ani de muzica traditionala irlandeza trupa Blackbeers a abordat acest gen incepand cu anul 2005, dar dupa decembrie 2007 s-a retras temporar din activitate.

Pe parcursul serii vor avea loc si diferite concursuri cu premii, informeaza organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Romano-Irlandeza .

Ziua Nationala a Irlandei ‘St. Patrick’s’ Day’ este sarbatorita anual in intreaga lume in data de 17 Martie. In marile orase ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale, urmate de concerte in aer liber si in bine cunoscutele pub-uri.