Editura Eminescu, detinuta pana acum de scriitoarea Silvia Cinca, are un nou proprietar: grupul Evenimentul Romanesc, detinut de jurnalistii Vlad Pufu (51%) si Ion Cristoiu (49%), informeaza Pagina de media.

Grupul Evenimentul Romanesc editeaza mai multe publicatii locale si opereaza reteaua de televiziune Focus TV. Vlad Pufu este si unul dintre fondatorii LTVN, firma care produce emisiunea lui Teo Trandafir si o vinde catre 30 de posturi locale din toata tara.

Vlad Pufu a explicat, pentru Paginademedia.ro, cum va reusi, in contextul crizei, sa faca din noua editura achizitionata un business profitabil: "Probabil prin reeditarea colectiei , dar sub alte forme grafice si de design. De asemenea, ne vom canaliza foarte mult pe albume nationale si pe manualele scolare. Am demarat deja o actiune de recuperarea drepturilor de autor care au apartinut pana in 1989 Editurii Eminescu. Mai mult decat atat, vom edita foarte multa carte fara drepturi de autor avand in vedere faptul ca s-au editat foarte multe titluri in perioada interbelica."