Opera Nationala Bucuresti (ONB) organizeaza a doua editie a Concursului International de Canto „Maestrii artei lirice”, eveniment extraordinar ce se va desfasura intre 23 si 28 martie 2010.

Prima editie a competitiei a fost dedicata celebrei soprane Magda Ianculescu, ce si-a dovedit maiestria artistica interpretand un vast repertoriu pe scenele nationale si internationale. Fiecare editie a Concursului International de Canto „Maestrii artei lirice” este dedicata unui alt artist de renume al scenei lirice romanesti.

Editia a doua este dedicata sopranei Arta Florescu, mare interpreta de opera, cu o cariera prestigioasa pe scenele romanesti si europene si, in acelasi timp, personalitate reprezentativa a scolii romanesti de canto.

Potrivit site-ului Operei, membrii juriului celei de a doua editii sunt Eugenia Moldoveanu – Presedinte de onoare, Grigore Constantinescu – Presedinte, Ioana Bentoiu, Victor Dumanescu, Ionel Pantea, Costin Popa, Maria Slatinaru Nistor, Anda Tabacaru–Hogea, Leontina Vaduva.

Competitia are ca obiectiv descoperirea si lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generatii. Se pot inscrie la concurs voci din toate categoriile, cantareti, solisti sau coristi din institutiile muzicale, studenti ai institutelor superioare de muzica, tinere talente cu pregatire profesionala din Romania si din strainatate. Sunt admisi concurentii cu varste cuprinse intre 20 si 32 de ani (impliniti pana in data de 31 martie 2010).

Competitia va cuprinde doua etape eliminatorii (cu acompaniament de pian), desfasurate in Foaierul galben al ONB, si etapa finala (cu acompaniament de orchestra), organizata in sala de spectacole a ONB.

Decernarea premiilor si Concertul laureatilor vor avea loc duminica, 28 martie, in sala Operei Nationale Bucuresti.