Duminica, 14 martie, ora 19.00, Teatrul Metropolis va asteapta la un concert unic, inedit, de muzica contemporana (jazz/funk/groove) intr-un proiect sustinut de doi artisti care impartasesc publicului o muzica de inspiratie vasta, avand spontaneitatea pensulei unui pictor care surprinde doar tensiunea clipei, fara schite anterioare.

Cei doi artisti, profesionisti recunoscuti ai genului, Raul Kusak (keyboards) si Liviu Pop (drums) invita publicul Teatrului Metropolis la o calatorie prin orasul care ne inconjoara transformand, cu sensibilitatea lor, vocea si energia acestuia intr-o muzica actuala, patrunzatoare, in care se regaseste fiecare dintre noi.

Dupa concert, publicul este asteptat in cafeneaua Teatrului Metropolis la o intalnire cu artistii.

RAUL KUSAK este unul dintre cei mai buni claviaturisti romani, adesea considerat drept “cel mai bun instrumentist”, colaborand cu nume sonore ale jazz-ului si blues-ului romanesc dar si cu unii din cei mai populari artisti romani de muzica pop si rock. De asemenea, el a avut si are colaborari cu renumiti artisti internationali. Raul Kusak este cunoscut pentru inspiratele lui momente solistice, o prezenta scenica vibranta si pentru capacitatea de a folosi multiple claviaturi simultan, talent ce reprezinta un vector stilistic important al grupului Urban Unit.

Dintre colaborarile sale putem aminti : Aievea, East Village, Blazzaj, A.G. Weinberger, Stefan Banica Jr., Vali “Sir Blues” Racila, Holograf, Iris, Vama, Directia 5, Tom Smith, Platonic Band, Ovidiu Lipan Tandarica, Paula Seling, Midnight Express, Blues café, Blues Open Version, etc.

LIVIU POP este un baterist de origine romana, stabilit in SUA, unde este o prezenta constanta pe scena muzicala din New England, colaborand cu diversi artisti de jazz, blues & soul, pe langa propriul sau grup.

Impreuna cu unii din artistii cu care colaboreaza in Statele Unite, Liviu Pop a participat si la cele mai importante festivaluri de blues si jazz din Romania.

Considerat un percutionist de exceptie, Liviu este cunoscut pentru versatilitatea sa artistica si pentru o traire de scena captivanta.

Colaborarile lui Liviu Pop include, printre altii: Hubert Sumlin, Sam Lay, Lucky Peterson, Debbie Davies, Lil` Dave Thompson, Toni Lynn Washington, Chris Tofield, Chris McDermott, Petey Hop, Saskia Laroo, Bill Harris, Amy Bowles, Nick Bariluk, Warren Byrd, etc.

KUSAK/POP URBAN UNIT este un proiect care, in ultimii 4 ani, s-a bucurat de o popularitate deosebita si mereu crescanda pe scenele bucurestene, spectacolele lor fiind intotdeauna asteptate cu entuziasm de un segment tot mai larg de spectatori.