Artistul Stefan Constantinescu participa la expozitia de grup Tot ce ramane... adolescentii socialismului de la galeria Waterside Project, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra.

Expozitia se desfasoara in perioada 12 martie - 11 aprilie si prezinta artisti din Germania, Polonia, Republica Ceha, Romania si Marea Britanie care investigheaza "ce a ramas" dupa ce regimul politic din timpul tineretii lor s-a dezintegrat. Artistii participanti erau adolescenti cand caderea Zidul Berlinului a declansat avalansa de revolutii din Europa de Est. O intreaga generatie a trecut peste noapte de la socialism la capitalism. Pentru unii dintre artistii din expozitie, socialismul a devenit o figura fantomatica, o amintire din copilarie, o imagine dintr-un album de familie.

Tot ce ramane... adolescentii socialismului include lucrari de: Anna Baumgart (Polonia), Florian Wüst (Germania), Gerda Leopold (Germania), Lukasz Ronduda (Polonia), Stefan Constantinescu (Romania si Suedia), Tereza Buskova (Republica Ceha si UK) si Karen Mirza & Brad Butler (UK). Curator Maxa Zoller.

Stefan Constantinescu va expune cartea pop-up Epoca de Aur pentru copii publicata in 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Stockholm. Cartea juxtapune momente din viata personala a artistului cu fapte istorice si informatii despre viata lui Ceausescu, precum ratia zilnica de alimente, salariul dictatorului cat si filmul lui american preferat. Artistul va prezenta, totodata, lucrarea video Troleibuzul 92, care a fost aratata in premiera in Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venetia din 2009.

Expozitia va fi prefatata de doua prezentari pe care Stefan Constantinescu le va sustine la colegiile de arta Goldsmiths si Kingston din Londra, despre practica sa, reflectand asupra modului in care regimurile politice influenteaza individul si controleaza perceptia asupra realitatii, informeaza comunicatul ICR Londra.

Stefan Constantinescu s-a nascut in Bucuresti in 1968 si s-a stabilit la Stockholm in 1994. A expus in Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venetia din 2009. In 2007, a avut o expozitie personala la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti. Expozitii de grup includ: The social critique 1993-2005, Kalmar Konstmuseum, Suedia, 2009; Dada East? Romanian Context of Dadaizm, Zacheta National Gallery of Art, Varsovia, 2008; indirect speech, Kunsthalle Fridericianum, Kassel, Germania, 2006. Proiecte viitoare: My Beautiful Dacia, film documentar co-regizat cu Julio Soto, care va avea premiera britanica la Channel 4 in 2010.