Atelierul de traducere de poezie romano-suedez organizat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm se afla la a treia editie. In acest an, atelierul este gazduit de Colegiul de creatie de la Biskops Arnö si ii are ca invitati pe tinerii poeti Rita Chirian, Domnica Drumea, Teodor Duna si Radu Vancu din partea Romaniei si Anna Hallberg, Leif Holmstrand, Sofia Stenström si David Vikgren din partea Suediei. Cei opt poeti isi vor traduce reciproc versurile in limbile romana si suedeza, poemele lor urmand a fi prezentate publicului, in original si in traducere, pe 18 martie, in cadrul Salonului de poezie de la ICR Stockholm.

Proiectul este o colaborare intre ICR Stockholm si Colegiul de creatie de la Biskops Arnö, una dintre cele mai renumite scoli de creatie din Scandinavia. Fondat in 1958 pe locul unei rezidente arhiepiscopale datand din secolul XIII, colegiul are in prezent 234 de studenti din intreaga Scandinavie. Poetele suedeze invitate sunt doua dintre numele care au contribuit la notorietatea acestei scoli - Sofia Stenström in calitate de fosta studenta, Anna Hallberg in calitate de cadru didactic.

Versurile poetilor romani urmeaza a fi publicate intr-o antologie de poezie romaneasca contemporana care va aparea in toamna acestui an la editura suedeza Tranan. La precedentele editii ale atelierului de traduceri au participat din Romania urmatorii poetii Dan Coman, Adela Greceanu, Gabi Eftimie, Marius Ianus, Claudiu Komartin, Dan Sociu si Elena Vladareanu.