Expozitia de carte intitulata „Cele mai frumoase carti germane 2008-2009” va fi deschisa la Libraria din Centru din Chisinau si va fi vernisata miercuri, 10 martie. Expozitia include titlurile laureate la cel mai important concurs de design de carte din Germania, „Die schönsten deutschen Bücher”, organizat de Fundatia Buchkunst din Frankfurt. Evenimentul este o premiera pentru Chisinau.

In fiecare an, cu ocazia Tirgului de Carte de la Frankfurt, are loc festivitatea de premiere a titlurilor alese de un juriu independent. Peste 40 de titluri, premiate la mai multe categorii stabilite dupa criterii foarte precise cum ar fi: debut, beletristica, non-fiction, carte de copii, manuale, carte bibliofila etc. Asa cum declara conducerea Fundatiei Buchkunst, toate aceste carti trebuie sa fie „exemplare din punct de vedere al conceptiei grafice, al layout-ului si al executiei tipografice”.

Cartile laureate sunt ulterior constituite intr-o expozitie – care include de fiecare data si un catalog - si itinereaza la numeroase tirguri de carte din lume. Expozitia va fi prezenta si la Bucuresti abia peste 5 ani de zile.

Evenimentul este organizat de Centrul de Carte Germana si Editura Cartier la vernisaj fiind prezenti intre invitati Ioana Gruenwald, Vasile Ernu,Sorin Hadarca (Madrizen)

Cartile Editurii Cartier vor participa in aceasta primavara, in intervalul 26-31 martie la Salon du Livre, Paris, iar in perioada 19-21 aprilie la Tirgul de Carte de la Londra, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Titlurile selectate au fost:

Lica Sainciuc, Enciclopedia lui P. Guitz, Colecția Cartier Junior, 2007

Ion Creanga, Povești, cu ilustrații de Igor Vieru, Colecția Cartier Junior, 2008

Urmuz, Pagini bizare, cu 15 intervenții de Dan Perjovschi, Colecția C[ART]IER, 2009

Nikodim Kondakov, Icoane, album, reproduceri rare, 2009

Lilia Bicec, Testamentul necitit, Colecția Cartier Varia, 2009

Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu, coord. Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Ciprian Șiulea, Ovidiu Țichindeleanu, Colecția Cartier Istoric, 2008

Dan Dungaciu, Cine suntem noi? Cronici de la Est de Vest, Colecția Cartier Istoric, 2009

Oleg Serebrian, Despre geopolitica, Colecția Cartier Istoric, 2009

Constantin Cheianu, Sex & Perestroika, Colecția Cartier Popular, 2010

Emilian Galaicu-Paun, Arme graitoare, Colecția Rotonda, 2009

Șerban Foarța, Nu știu alții cum sunt…, Colecția Rotonda, 2009

Ovidiu Șimonca, Pot sa va mai enervez cu ceva? Cronici intre vehemența și emoție, Colecția Rotonda, 2009

Claudiu Komartin, Un anotimp in Berceni, Colecția Rotonda, 2009

Dan Coman, Dicționarul Mara, Colecția Rotonda, 2009

Radu Vancu, Monstrul fericit, Colecția Rotonda, 2009