Studioul Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Nationale Bucuresti (ONB) in colaborare cu Fundatia Ileana Mustatza pregateste publicului o intalnire extraordinara cu muzica lui Mozart, ce se va reuni cu textul piesei de teatru “Amadeus” de Peter Schaffer si cu scrisorile compozitorului, intr-un spectacol propus de tanarul regizor Marcel Top.

Evenimentul va avea loc marti, 2 martie a.c., ora 18:30, in foyerul galben al Operei Nationale Bucuresti. Spectacolul “Amadeus”, traseul unui destin necrutator, care tine de biografia marelui compozitor, ii va avea in distributie pe actorii Marius Bodochi in rolul Salieri si Razvan Oprea, in rolul lui Mozart.

Partiturile muzicale vor fi interpretate de solistii ONB Simonida Lutescu (soprana), Mihaela Ispan (mezzo-soprana), Serban Cristache (tenor), Vasile Chisiu (bariton) si Marius Bolos (bas), acompaniati de pianista Lidia Butnariu, care a asigurat si pregatirea muzicala, si cu participarea cvartetului de coarde „Resonance” al ONB. Directorul muzical al spectacolului este prof. dr. Dan Ardelean, iar dirijorul spectacolului este Ciprian Teodorascu. Costumele au fost concepute de Anca Cernea si realizate de Romanita Iovan si Mihaela Drafta, iar decorurile au fost create de Divrician.

Spectacolul este un proiect al Fundatiei Ileana Mustatza realizat in colaborare cu Opera Nationala Bucuresti.