Filmul artistic romanesc “Weekend cu mama”, in regia lui Stere Gulea va fi prezentat miercuri, 3 martie 2010, la sediul Institutul Cultural Roman din Budapesta, in cadrul Film Klub.

Filmul lui Stere Gulea relateaza povestea Luizei (Medeea Marinescu), o mama plecata in urma cu 15 ani in Spania, lasandu-si fiica, pe Cristina (Adela Popescu), in varsta de trei ani, in grija rudelor. Revenita in tara, Luiza descopera adevaruri socante, de care fusese straina: fiica ei a fugit de acasa, e dependenta de droguri si are la randul ei o fetita de doi ani, abandonata la un orfelinat. Macinata de vinovatie, Luiza incearca sa o salveze pe Cristina si sa-si rascumpere astfel greselile din tinerete, toate acestea insa contratimp: nu are la dispozitie decat un weekend.

Din distributia filmului fac parte actorii: Medeea Marinescu, Adela Popescu, Tudor Istodor, Ion Sapdaru, Gheorghe Dinica, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Razvan Vasilescu. Pentru Adela Popescu rolul din acest film reprezinta debutul sau intr-un lungmetraj.