Expozitia de pictura “Femei” a artistei Barbara Hangan deschisa la Roma

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 1 martie 2010, 17:53 Actualitate | Cultură

Între 4 şi 18 martie 2010, Accademia di Romania din Roma găzduieşte expoziţia de pictură “Femei/Le donne” a artistei Barbara Hangan. Expoziţia este dedicată tuturor femeilor cu prilejul centenarului  Zilei lor Mondiale (8 martie).

Barbara, 35 de ani, una dintre cele mai apreciate artiste române contemporane, cu lucrări în colecţii de pe toate continentele, expune o serie extraordinară de portrete de femei, trei dintre care sunt inspirate de Rita Levi-Montalcini, laureată a premiului Nobel pentru medicina pe anul 1986 şi care în această primăvara va împlini 101 ani.

“Mi-au plăcut întotdeauna femeile puternice”- declara artista. “Doamna Montalcini are unul din cele mai frumoase şi expresive chipuri pe care le-am văzut vreodată. M-am îndrăgostit de forţa, distincţia şi eleganţa ei senină. Sper că o voi putea întâlni într-o zi.”  

Şi totuşi, puternicele femeile pictate de Barbara au acel aer melancolic specific spiritului “fin de siècle”, acel abandon aristocratic pe care, uneori, doar boarea unui zâmbet îl ascunde cu graţie. Ochii lor par să spună că au văzut odată ceva esenţial. Personajele artistei au liniştea celor care au înţeles şi ştiu deja. Ele vin spre noi învăluite în tăcerea inexprimabilului.

Expozitia DONNE/FEMEI va fi inaugurată joi, 4 martie la orele 18:30, în Sala de Expoziţii a Accademia di Romania cu intrare din Viale delle Belle Arti, 110. Prezentarea artistei şi a operei sale va fi realizată de către profesorul Dario Evola de la Accademia di Belle Arti din Roma şi de jurnalistul şi criticul de artă Sara Fedeli, redactor-şef al publicaţiei multimediale “Parvapolis” din Latina, în apropiere de Roma.

Lucrarile din ultimii opt ani de creatie ai artistei pot fi vizionate pe website-ul www.barbarahangan.com


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

614 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version