Asociatia Media Index si Fundatia Jakabffy Elemer au lansat site-ul Enciclopedia Virtuala Maghiara din Romania. Este vorba despre un proiect bilingv (romano-maghiar) care prezinta un set de informatii istorice, culturale si geografice referitoare la populatia maghiara din Romania.

Primul modul al enciclopediei on-line va contine prezentarea si imaginile a 150 de monumente istorice ardelene, de la Cetatea de la Oradea sau Casa „Iancu de Hunedoara” (Baia Mare), pana la Biserica evanghelica din Reghin sau Palatul Culturii din Targu Mures. In prima etapa, pe site pot fi accesate 50 de monumente istorice, prezentate prin texte (date istorice, descrierea edificiului, bibliografie selectiva) si fotografii. In toamna anului 2010 va fi lansat un nou modul, care propune prezentarea celor mai importante institutii si curente de gandire ale culturii maghiare din Transilvania.

35% din cele 29.525 de obiective ale listei oficiale a monumentelor istorice din Romania se afla in Transilvania. Dintre acestea, doar o mica parte apare in literatura accesibila marelui public. Cele 150 de articole scrise pentru aceasta enciclopedie au fost elaborate de un colectiv de specialisti ai Fundatiei de Istoria Culturii Entz Géza, coordonat de istoricul de arta Zsolt Kovacs.

Proiectul este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.