“First steps” este cea mai recenta creatie a coregrafelor Mihaela Dancs si Carmen Cotofana. Spectacolul a avut premiera in luna octombrie 2009 in Festivalul eXplore Dance si este realizat in colaborare cu dramaturgul Rui Catalao si artistul sonor Julien Trambouze.

  • Miercuri, 3 februarie, ora 19.00, Sala Ronda

„First Steps”, spectacol creat si interpretat de coregrafele Mihaela Dancs si Carmen Cotofana

Dramaturgie: Rui Catalao

Coloana sonora: Julien Trambouze

Producator: ArtLink

Co-produs si finantat de: Jardin d’Europe, Programul Cultura al Uniunii Europene, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural, Cullberg Ballet, Consiliul Judetean Ilfov, AFCN, cu sprijinul CNDB.

„articulam altceva cu ambitie asumata. acceptam ambiguitatea

contribuim concret la calitatea confuziei.

interactionam cu ideile incipiente.

limitam lipsa libertatii.

optimizam obsesiv osatura in oglinda.

producem plictiseala performativa cu potential precis profund, pretindem panica pervertita profesionist.

ratam rezonabil repetitia, renuntam reactionand relevant.

subminam speranta, supraestimam scopul, scuzam sensul, stapinim specia.

uzurpam uriasul unic ucigator.” Mihaela Dancs & Carmen Cotofana

  • Vineri, 5 februarie, ora 19.00, Sala Ronda

„We went with these bodies as far as we could” , creat de Paul Dunca, Madalina Ghitescu si Stefan Cosma - este unul dintre cele mai proaspete spectacole din stagiunea CNDB.

“We went with these bodies as far as we could”, spectacol realizat dupa o idee a coregrafului Paul Dunca are in distributie pe: Stefan Cosma, Paul Dunca si Madalina Ghitescu

Lumini: Catalin Nicolescu

Productie independenta cu sprijinul Centrului National al Dansului – Bucuresti

”Sportivele de top au reusit – imediat dupa nasterea primului copil – sa doboare mai multe recorduri. Desigur, asa ceva este acceptabil in cazul in care sarcina este un eveniment neprogramat si natural. Totusi, in unele tari, atletele au pastrat sarcina intentionat 2-3 luni numai pentru a-si imbunatati performantele inainte de avort.”

Fara exceptii, sportul influenteaza la nivel energetic feminitatea si, din pacate, puritatea nu aduce celebritate; in schimb, cistigul unei medalii, da.> Paul Dunca

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului.