Doi muzicieni romani Luiza Zan si Sorin Romanescu vor conduce publicul printr-o calatorie muzicala in prima cursa pe 2010 a Locomotivei Jazz. Intalnirea publicului maghiar cu jazzul romanesc va avea loc vineri, 29 ianuarie 2009, de la ora 20.00, la Kultea Klub ICR Budapesta.

Luiza Zan a castigat premii de interpretare, atat nationale cat si internationale, printre care in 2003 premiul special al juriului la concursul "Shure Montreux Jazz Voice Competition" in cadrul Festivalului international de jazz de la Montreux iar in 2004 la Bucuresti un premiu al confirmarii valorice in cadrul galei premiilor jazz-ului romanesc. A sustinut concerte si workshopuri de jazz cu saxofonistii Rick Condit (USA), Jurgen Bothner (Germania), Soweto Kinch (Anglia), pianistii Armen Donelian (USA), Geri Allen (USA), trompetistul Tom Kirkpatrick (Italia) si 4Given. In 2008 a reprezentat Romania la Jazztergom (Esztergom) la invitatia ICR Budapesta.

Sorin Romanescu a absolvit Academia de muzica din Bucuresti (pedagogie muzicala) si Institutul Politehnic. Este un reputat chitarist, premiat ca „Muzicianul anului 2008 in Jazzul romanesc”. Debuteaza in 1991 ca muzician de jazz la Festivalul de jazz de la Sibiu cu trupa “The Newcommers”. Sustine concerte de club si este prezent la festivaluri de jazz din tara alaturi de muzicieni din toate generatiile: pianistii Marius Popp, Johny Raducanu, Mircea Tiberian, Romeo Cozma, Lucian Ban (alaturi de care a inregistrat in SUA albumul "Romanian-American Jazz Suite"). In 2008 efectueaza in Europa si SUA un turneu de promovare a CD-ului "Romanian-American Jazz Suite".

Luiza Zan si Sorin Romanescu se alatura mai multor muzicieni romani de valoare, invitati in 2009 de ICR Budapesta sa improvizeze in cadrul Locomotivei Jazz: Pedro Negrescu, Cristina Padurariu, Ramona Horvath, Jancy Korossy, Mircea Tiberian, cvartetul Lucian Nagy, Johnny Bota, Lica Dolga si Berti Barbera.