Expozitia de sculptura „Semn si forma“ a artistului Aurel Contras va fi vernisata miercuri, 20 ianuarie 2010, la Institutul Cultural Roman. Expozitia va fi prezentata de criticul de arta Aurelia Mocanu si de autor.

Aurel Contras a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, sectia sculptura, in 1973. Din 1974 participa la saloanele anuale municipale si judetene, fiind autorul a numeroase expozitii nationale si internationale. (1977 – in Iran, 1981 – Belgrad, 1984 Paris, 1983, 1985, 1987, 1999 – Ravenna, Italia, unde castiga Premiul II medalia de argint).

„Aurel Contras este un intuitiv care aspira spre o conceptualizare simbolica a imaginii. Continutul prevaleaza intotdeuna asupra formei fara sa i se substituie. Aceasta nu isi abandoneaza datele figurative originare, in ce priveste imaginea, dimpotriva, le pastreaza in toata frumusetea lor dand, nu o data, impresia, senzatia chiar, de arheologie readusa la viata.“, spune Octavian Barbosa despre artist.

„Sculptura de astazi a lui Aurel Contras este impregnata de sentimentul sacrului, afirmat cu discretie, neostentativ, interiorizat. Este semnul maturizarii depline a artistului apt de a se afirma mult si profund prin gesturi putine, esentiale.” , adauga pictorul si profesorul Marin Gherasim.

Expozitia va fi deschisa pana pe 3 februarie 2010, se arata in comunicatul ICR.