Indrumati de Mariana Nicolesco, soprana Aurelia Florian si tenorul Bogdan Mihai, salutati ca mari revelatii de presa nationala si internationala, vor aparea pentru prima data pe scena bucuresteana, vineri 22 ianuarie 2010, orele 18:30 in opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti.

La Opera Nationala Bucuresti, Aurelia Florian a fost aclamata in rolurile titulare din Gemma di Vergy si, respectiv, Parisina d’Este, opere rare de Gaetano Donizetti, prezentate in premiera absoluta in Romania. Reprezentatia cu Parisina d’Este a fost transmisa de televiziunea nationala si s-a bucurat de un mare succes in reprezentatiile de la Castelul Peles din Sinaia, precum si in cadrul Cursurilor de Maiestrie Artistica oferite de Mariana Nicolesco. Premiera cu opera Celan de Peter Ruzicka la Opera Nationala Bucuresti, in cadrul Festivalului Enescu, dirijata de compozitor a fost, la randul sau, pentru Aurelia Florian un triumf remarcat de presa din tara si din strainatate.

Tenorul Bogdan Mihai a triumfat pe scena Operei Nationale Bucuresti in rolul contelui Almaviva din opera Il Barbiere di Siviglia de Rossini, cel mai recent succes al sau fiind rolul Tamas in premiera absoluta in Romania a operei Gemma di Vergy. A stralucit alaturi de soprana Aurelia Florian in capodopera Parisina d’Este si a primit aplauzele entuziaste ale publicului in rolul Don Ramiro din La Cenerentola de Rossini.

Alaturi de Aurelia Florian si de Bogdan Mihai, in seara zilei de 22 ianuarie vor evolua mai multi dintre cei mai cunoscuti artisti ai ONB – Mihnea Lamatic (Don Pasquale), Vicentiu Taranu (Malatesta), Vasile Chisiu (Notarul), precum si orchestra ONB si corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu. Dirijor Tiberiu Soare.