Tineri actori romani de la Teatrul Aualeu – Teatrul de Garaj si Curte din Timisoara au realizat un material video cu ocazia aniversarii a 160 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. “Momotelule, iti sarut mainile tale mici si genunchii tai cu gropite si gura ta cea dulce si parul si ochii si coatele si toata, toata te sarut (...)” este doar unul dintre alinturile ghiduse ce vor putea fi auzite de publicul vienez la ICR Viena pe 15 ianuarie.

De ziua lui Eminescu, ICR Viena a pregatit un eveniment cu totul special,In miezul omului avand-o ca invitata pe Christina Zarifopol-Illias, de la Universitatea Indiana/ Bloomington care a editat, ingrijit si prefatat volumul de corespondenta inedita intre Eminescu si Veronica Micle, aparut la editura Polirom in 2000 si care va sustine o conferinta si va dialoga cu publicul, informeaza institutia.

O expozitie cu fotocopii ale scrisorilor, inregistrari din arhiva de aur cu romante interpretate de maestrul Traian Uilecan, precum si o serie de volume Dulcea mea Doamna/ Eminul meu iubit (Christina Zarifopol-Illias, Polirom 2000) si Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu (Dan C. Mihailescu, Humanitas, 2009) oferite gratuit studentilor romani si austrieci intregesc atmosfera serii Eminescu la ICR Viena.

La eveniment vor participa originari din Romania, profesori de la Universitatea Viena si studenti austrieci de la Institutul de Romanistica, informeaza ICR.